dimecres, 12 de març del 2008

BUTLLETÍ INFORMATIU DE L’AMPA

Benvolguts pares i mares,

L’objectiu d’aquest butlletí és informar a tots els pares i mares de les gestions que hem realitzat la Junta de l’AMPA fins a dia d’avui.

Com ja sabeu, tot i que la nostra Escola Bressol fa més de cinc mesos que està en funcionament, encara hi ha aspectes molt importants pendents de solucionar.

Una vegada constituïda la Junta, el primer que vàrem fer és reunir-nos amb la direcció del Centre per tal de posar en comú tots aquells aspectes que eren més urgents de solucionar.

Fruit d’aquesta reunió, la Junta va sol•licitar una reunió amb l’alcaldessa per expressar el nostre neguit envers les deficiències que pateixen les instal•lacions de l’escola municipal, i que passat un temps prudencial, encara no estan resoltes.

La reunió amb l’alcaldessa i el regidor d’educació es va realitzar el passat dijous 21 de febrer. Tot seguit volem enumerar-vos els temes principals que vàrem exposar a l’Alcaldessa.


Temperatura a les aules i espais comuns: La temperatura de les aules i dels espais comuns supera de molt la temperatura adequada d’acord amb la normativa establerta. Aquest fet perjudica seriosament tan el benestar dels nostres fills com el de les seves educadores. Vàrem insistir en la necessitat d’adequar les instal•lacions actuals per tal d’evitar que els nostres fills pateixin temperatures desmesuradament altes ja als mesos d’hivern. Vàrem proposar la instal•lació de tendals per tal d’evitar que el sol penetri dins l’edifici a través dels vidres del pati. Estem realment amoïnats per la resolució d’aquest tema abans de que arribin els mesos de calor intensa.

Adequació de les portes de les aules i espais comuns, per evitar els perills d’aixafament de dits i mans. Les portes dels espais comuns (entrada principal, menjador...) del centre no tenen cap tipus de protecció per tal d’evitar que els nostres fills s’aixafin els dits o les mans. Tan sols tenen protecció les portes de les aules; però és tracta d’una protecció parcial i deficient. Es va exigir a l’alcaldessa una solució immediata davant el perill que suposa pels nostres fills aquesta falta de mesures de protecció.

Neteja de les aules i espais comuns. Hem observat que tan el terra del passadís, el terra de les aules i tot el conjunt de vidrieres estan habitualment molt bruts. Tenim constància de que sovint son les educadores les que s’encarreguen de mantenir netes les seves aules. És per això que vàrem demanar a l’alcaldessa que hi hagués un servei de neteja permanent durant tot el dia i que en cap cas fossin les educadores les encarregades de mantenir la neteja de les aules.

Recepció de l’escola: Vàrem plantejar la necessitat de que l’escola comptés amb alguna persona que permanentment vigilés les entrades i sortides de persones del centre per tal de garantir la seguretat dels nostres fills. Per això vàrem demanar que la nostra escola tingués un servei de consergeria permanent com la resta d’escoles públiques del poble.

Pla d’evacuació del centre: Segons la normativa, l’escola ha de tenir un pla d’evacuació. En aquest punt, l’alcaldessa va comentar que ja estava fet, i que properament el donarien a conèixer. A data d’avui, encara no en tenim notícia.



Pati: En el projecte inicial, el pati de la nostra escola estava dividit en tres espais diferenciats adequant-se a les necessitats de cada grup d’edat. Però la realitat és ben diferent. Vàrem demanar que és realitzessin els canvis necessaris per tal d’adequar el pati a les necessitats dels nostres fills seguint el projecte inicial.

Projecte educatiu del centre. Encara estem pendents de saber quin és el projecte educatiu de l’escola dels nostres fills. Aquesta informació s’hauria d’haver donat als pares a principi de curs.


Altres temes que també vàrem exposar van ser: les fortes olors al final del passadís, el fet de que l’escola ens cobri els menús dels tres primers dies tot i avisant de que el nen no anirà a l’escola, la constitució del consell de participació...


Finalment dir-vos que la Junta de l’AMPA va exigir que es prenguessin les mesures necessàries el més ràpidament possible, per tal de solucionar les deficiències esmentades, i que en alguns dels casos, representen un potencial perill per als nostres fills.


Reglament de Règim Intern de l’escola

El passat mes de febrer, l’equip de govern va aprovar l’Ordenança de Reglament de Règim Intern de l’escola bressol.
Informar-vos que la Junta de l’AMPA no ha participat en la seva elaboració, tot i que és va demanar reiteradament tant amb la reunió amb la direcció del centre com a la reunió amb l’alcaldessa.
A dia d’avui encara no tenim coneixement oficial del text i estem pendents de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Una vegada en tinguem coneixement, presentarem les al•legacions oportunes.


Assemblea General de Pares i Mares de l’Escola Bressol Municipal el Patufet.

Donada la importància dels temes, la Junta de l’AMPA ha cregut oportú convocar properament una Assemblea General de Pares i Mares, per tal d’informar-vos de la situació actual del centre.

L’Assemblea General de Pares i Mares, és farà el proper dimarts 25/03/08 a les 18:00 hores al Hall de l’escola. Per tal d’afavorir la màxima participació dels pares i mares, la junta de l’AMPA s’està valorant organitzar un servei d’acollida per als nens.


ASSEMBLEA GENERAL DE PARES I MARES
DIMARTS 25 DE MARÇ
HORA: 18:00


NOTA INFORMATIVA 02/08
JUNTA DE L’AMPA
correuampa@gmail.com

Si voleu estar informats puntualment o fer-nos arribar els vostres comentaris, envieu-nos un correu a la nostra adreça electrònica, correuampa@gmail.com o consulteu el nostre bloc ampapatufet.blogspot.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

pues a ver cuanto tardan en cumplir estas normas y acciones basicas para el bienestar de nuestros hijos y su profesorado.